Тотнъм победи с 2:1 Челси след продължения във финалния мач за Карлинг Къп. Това е първи трофей за "шпорите" от 1999 година.

Димитър Бербатов игра 120 минути и отбеляза решаващото изравнително попадение в срещата. Той стана вторият български футболист отбелязал гол на "Уембли" след Георги Аспарухов.

Първата по-сериозна опасност бе пред вратата на Челси, като Роби Кийн стреля опасно, но топката излезе в аут.

В 8-та минута след центриране от ъглов удар Паскал Шимбонда отправи удар с глава, но топката уцели напречната греда. Секунди по-късно Роби Кийн центрира в наказателното поле, където Димитър Бербатов отправи опасен удар с глава, но топката излезе в аут. 

В 28-та минута Бербатов подаде на Малбранк, който стреля опасно, но топката мина в страни от вратата на Петър Чех. В следващата атака Лампард стреля, но топката излезе далеч в аут.

Пет минути по-късно Дидие Дрогба стреля от пряк свободен удар и топката мина застрашително близко до напречната греда, но излезе в аут.

В 38-та минута Зокора фаулира Дрогба, за което получи жълт картон. Нападателят на Челси изпълни по чудесен начин прекия свободен удар и даде гол аванс за "сините". В следващата атака Роби Кийн стреля силно, но Петър Чех се намеси и улови топката.

Второто полувреме започна равностойно, като в защита Челси играеше много стабилно и пред Бербатов и Кийн се откриваха малко положения.

В 67-та минута Уейн Бридж игра с ръка в наказателното поле и съдията Марк Холси свири дузпа за Тотнъм, след като му помогна един от неговите асистенти. След 120 секунди наказателният удар бе реализиран от Бербатов.

В

80-та минута Роби Кийн изведе зад отбраната на Челси Зокора, който напредна и се озова сам очи в очи с вратаря на "сините" Петър Чех, който се представи отлично и спаси първия удар, а при втория халфът на Тотнъм изпрати топката в аут.

Четири минути по-късно Бербатов стреля много опасно, но Чех отново отрази силния удар на българския нападател.

В 94-та минута Джинас центрира в наказателното поле на Челси и Джонатан Уудгейт с глава даде гол аванс за Тотнъм след груба грешка на Балак и Чех.

До края на мача Челси имаше тотално надмощие, но Пол Робинсън се намеси на няколко пъти решаващо и спаси удари на Дидие Дрогба и Джо Коул.

Тотнъм: Робинсън; Хътън, Уудгейт, Кинг, Шимбонда (61' Хъдълстоун); Ленън, Джинас, Зокора, Малбранк (75' Таинио); Бербатов, Кийн (102' Кабул).

Челси: Чех; Белети, Карвальо, Тери, Бридж; Райт-Филипс (72' Калу), Есиен (88' Балак), Лампард, Оби Микел (98' Джо Коул), Анелка, Дрогба.

Стадион: "Уембли", Лондон

Рефер: Марк Холси