Английският национален вратар Джо Харт призна, че не е останал изненадан от решението на мениджъра Хосеп Гуардиола да го отпрати от отбора на Манчестър Сити. Играещият под наем в Торино футболист не питае лоши чувства, тъй като испанският наставник е преценил, че така ще е най-добре в името на отбора.

Медиите на Острова не пропускат случай да напомнят за отношението Пеп към футболиста, който е част от „небесносините“ вече 10 години. Гуардиола предпочете да разчита на новопривлечения Клаудио Браво и 35-годишния Уили Кабайеро, като дотук първият от тях не оправдава доверието след трансфера си от Барселона. Всъщност в момента Кабайеро е първи избор за Сити, като в предишните сезони получаваше шанс само ако Джо Харт имаше контузия или получаваше почивка по една или друга причина.

Манчестър Сити обяви за колко продава Джо Харт

29-годишният Харт заяви, че през лятото не е имало смисъл да се противопоставя на Гуардиола, щом очевидно треньорът вече е бил направил своя избор. „Ако нямаш шанс да спечелиш, е безсмислено да изобщо да влизаш в битка, още по-малко срещу някой с повече власт от теб“, коментира Харт пред „Би Би Си“.

Гуардиола решава за Харт в края на сезона

„Вярвам, че в неговия избор нямаше нищо лично, той не е такъв човек.. Уважавам честността на Гуардиола. Той не го направи, за да провали живота ми. Той постъпи така, защото смяташе, че това е правилният ход пред него като мениджър.“

Джо Харт не е говорил със Сити за бъдещето си

„Завръщане във Висшата лига? Не съм комуникирал с никого. Познавам добре първенството, но не бих казал, че оглавява личния ми списък. Най-много желая да играя за клуб, който иска аз да бъда неговия вратар. Дали бих играл за Манчестър Сити отново? Точно сега бих казал, че ще бъда в излишък предвид техните изисквания. Обожавам този отбор и докато те ме искат, ще остана. Нужно е да бъда и реалист, защото в големите клубове нещата могат да се променят много бързо“, добави още Харт.