Оставката на селекционера на националния отбор на Англия Фабио Капело даде повод на местните медии да побързат да посочат името на неговия заместник. Въпреки че още преди официално раздялата да стане факт, слуховете сочеха, че следващият треньор на „трите лъва“ ще бъде Хари Реднап, сега вече спокойно се пише за това предстоящо назначение.

Мениджърът на Тотнъм е фаворит за нов селекционер на Англия, при това само четири месеца преди участието на тима на Евро 2012.

Част от изданията сочат, че съвпадението е невероятно – оставката на Фабио Капело, само няколко часа, след като треньорът на „шпорите“ бе оправдан по обвинението в укриване на данъци.

Според букмейкърите, с по-малки шансове за поста са Рой Ходжсън и Жозе Моуриньо.

Бившият капитан на Англия Алън Шиърър вече се застъпи за Хари Реднап, като заяви: „Англия трябва да се води от англичанин, смятам, че Хари Реднап е изключителен кандидат. Той е гений в умението си да мотивира играчите.“

Друг възможен кандидат, е Рой Ходжсън, който беше сочен за треньор на Англия, преди да бъде назначен Фабио Капело. Въпреки това, от ФА вече явно са взели своето решение.

Напълно възможно е за приятелската среща между Англия и Холандия на Уембли, насрочена за 29 февруари, отборът на „трите лъва“ да бъде воден от Стюърт Пиърс. Мачът е част от подготовката на двата тима за Евро 2012, което ще се състои в Полша и Украйна.