Футболната асоциация на Англия (ФА) оповести официално, че националният селекционер Фабио Капело е подал оставка и вече не е треньор на трите лъва.

Капело е напуснал поста след среща и разговор на стадион Уембли с президента на ФА Дейвид Бернстийн и генералния секретар Алекс Хоум.

„Разговорът е бил фокусиран върху решението на Борда на ФА да отнеме капитанската лента на Англия от Джон Тери и отговорът на Фабио Капело в интервю за италианска телевизия“, съобщиха от Футболната асоциация.

„На продължилата повече от един час среща бе приета оставката на Фабио и той ще напусне треньорския пост на Англия незабавно“, казват още от ФА.

В четвъртък от 14:00 часа българско време Дейвид Бернстийн и мениджърския екип на националния отбор на Англия ще дадат пресконференция на Уембли.

Припомняме, че Капело не бе съгласен с решението на федерацията да отнеме лентата от Тери след обвинението в расизъм от страна на Антън Фърдинанд. Италианският специалист прие това като намеса в работата му като треньор и вероятно това го е накарало да напусне поста.

Така Фабио Капело напуска тима на Англия на 8 февруари – точно четири месеца преди старта на 8 юни на Евро 2012, за което той класира трите лъва след квалификации, в които отбора му бе в една група с България.

Капело пое островитяните на 14 декември 2007 година, наследявайки на поста неуспелия да класира тима за Евро 2008 Стив МакЛарън.

Според букмейкърите в Англия, абсолютен фаворит за нов селекционер на световните шампион от 1966 година е мениджърът на Тотнъм Хари Реднап, които оценяват шансовете на Реднап да поеме трите лъва на 75%.