Евертън успя да вземе точка от стадион "Стамфорд Бридж", след като направи 3:3 като гост на Челси.

Срещата в Западен Лондон започна кошмарно за домакините, когато един от най-добрите вратари в света Петър Чех си вкара автогол в своята кариера. Чешкият национален вратар се разписа в собствената си врата в 12-та минута.

Дидие Дрогба обаче прати топката в горния ляв ъгъл на Хауърд за 1:1 в 18-та минута. Никола Анелка също не пропусна да се разпише и направи 2:1 в 23-та минута.

Якубу Айегбени обаче успя да изравни в продълженията на първото полувреме и двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 2:2.

Дрогба вкара втория си гол в мача за 3:2 в 59-та минута, но Луис Саха оформи крайното 3:3 с глава в 63-та минута.

Така момчетата на Дейвид Мойс спряха Челси и помогнаха на Манчестър Юнайтед, които при евентуална победа тази вечер над Астън Вила у дома ще се изравнят със "сините" на върха на класирането в Премиършип.

Българското крило на Манчестър Сити Мартин Петров бе в групата на "гражданите", но не влезе в игра при днешното гостуване на Болтън и равенството 3:3 на "Рийбок стейдиъм".

Домакините поведоха още в 11-та минута с гол на Иван Класнич, който засече пас на Коен, като останаха сериозни съмнение за засада при попадението на хърватина.

Тевес изравни в 28-та минута, а двата отбора си размениха по още едно попадение до края на първото полувреме, след като Гари Кейхил се разписа в 43-та, а Майка Ричардс вкара в 45-та минута.

В началото на второто полувреме Болтън отново излезе напред в резултата, след като в 53-та минута Иван Класнич отбеляза втория си гол в срещата.

Манчестър Сити остана с човек по-малко на терена в 64-та минута, след като Крейг Белами бе изгонен с втори жълт картон.

Въпреки това „гражданите” стигнаха до точката в мача, след като Карлос Тевес се разписа за крайното 3:3 в 77-та минута.

Всички резултати от Премиършип:

Бирмингам - Уест Хем 1:0

Болтън - Манчестър Сити 3:3

Бърнли - Фулъм 1:1

Челси - Евертън 3:3

Хъл Сити - Блекбърн 0:0

Съндърланд - Портсмут 1:1

Тотнъм - Уулвърхемптън 0:1.