От Израелската асоциация по футбол опровергаха информацията, че Омер Голан ще получи Мерцедеса, който му бе обещан от английски бизнесмен за победния му гол срещу Русия в събота. Скъпото возило е на стойност над 100 хиляди долара, а обявеният за „Краля на Англия” футболист няма да може да го задържи, дори и Фред Доун да изпълни обещанието си, информира Haaretz.

Юристите на Израелската асоциация подчертаха, че ако Омер Голан получи колата, той ще трябва да я предаде на един от благотворителните фондове.

Причина за това е наредба заложена в устава на местната футболна централа, според която този подарък представлява възнаграждение от страна, която няма никакво отношение с Израелската асоциация.

Веднага след края на мача Израел – Русия (2:1) медиите тиражираха новината, че английски бизнесмен, собственик на букмейкърска къща, ще трябва да изпълни обещанието си дадено преди двубоя, че ще възнагради с луксозен автомобил онзи, който съумее да изненада неприятно играчите на Гуус Хидинк. Щастливецът се оказа Омер Голан, който донесе радостта на „трите лъва”, които се доближиха до финалите на Евро 2008.

В сряда англичаните приемат на стадион "Уембли" Хърватия, която си вече си осигури място на финалите в Австрия и Швейцария. Равенство ще е достатъчно на Англия, за да заеме второто място в група Е.