Селекционерът на Англия Стив МакЛарън призна, че не е видял победния гол на Израел при победата на евреите с 2:1 срещу Русия. Голът на Омер Голан в 90-тата минута спаси работата на МакЛарън, но точно по това време специалистът бил в тоалетната и пропуснал щастливия за всички англичани момент.

Победата на Израел означава, че островитяните се нуждаят от една точка в домакинството срещу Хърватска в сряда, за да си осигурят участие на първенството на Стария континент догодина.

„Бях в тоалетната, но чух радостни писъци от двете ми момчета и по това разбрах, че Израел са вкарали, въпреки че това не ми изглеждаше възможно при 1:1”, обясни бившият мениджър на Мидълсбро. „Това е футболът, ние сме благодарни. Израел е горда нация”.

„За нас това бяха 95 минути на агония, но накрая всичко завърши както трябваше. Сега всичко се свежда до мача с Хърватска, както и смятах, че ще се получи в началото”.

МакЛарън е убеден, че може да постигне целта си, въпреки контузиите на титулярните му нападатели и централни защитници – Майкъл Оуен – Уейн Рууни и Рио Фърдинанд – Джон Тери.

„След мача в петък заявих, че в съблекалнята има достатъчно добри играчи, които могат да спечелят този мач. Повиках Дарън Бент и Оуен Харгрийвс, които ще се присъединят към нас”, допълни селекционерът на „трите лъва”.