Големият герой на Бърнли при нулевото реми с Манчестър Юнайтед – вратарят Том Хийтън се оплака, че силата в изстрелите на Златан Ибрахимович за малко да му докара фрактура на ръката.

Стражът се отчете със смайващите 14 спасявания, за да съхрани точката на своя тим насред „Олд Трафорд“, който е доста добре познат на стража. Той е юноша именно на Юнайтед, където беше в периода 2002-2010 година, като няма мач за първия тим.

Знаковата му намеса в целия мач дойде именно срещу Ибрахимович, като в стил „Петер Шмайхел“ вратарят попречи на шведа да се разпише отблизо със свирепо воле. „Знаех, че има двама души на голлинията зад мен, така че реших да тръгна напред, да скъся разстоянието и да се разпъна“, коментира Хийтън. „За мой късмет топката ме улучи, но за малко щеше да ми счупи ръката!“

„Ние дойдохме с ясен план как да играем, вкарахме огромна доза усилия и удържахме. Много се говори за формата ни далеч от дома, но беше много хубаво именно тук да вземем първата си точка като гост“, добави Хийтън.