Шампионът Левстър спечели първа точка като гост от началото на сезона в Англия. Това се случи на негостоприемния „Уайт Харт Лейн“ в Лондон, където „лисиците“ направиха 1:1 на Тотнъм.

Загубата на точки от страна на „шпорите“ ще ги отдалечи от лидерите на върха Арсенал и Манчестър Сити, които днес записаха категорични победи съответно над Съндърланд с 4:1 и Уест Бромич 4:0.

Домакините откриха резултата една минута преди края, когато получиха правото да изпълнят наказателен удар. Роберт Хут задържа в наказателното поле нападателя Винсент Янсен. Именно потърпевшият Янсен се нагърби с изпълнението на дузпата и не сгреши.

През второто полувреме обаче, Лестър показа отличен футбол и съвсем заслужено стигна до точката.

Само три минути след подновяването на играта през второто полувреме, момчетата на Клаудио Раниери ликуваха. След много груба грешка на Виктор Уанияма, който не успя да върне топката с глава към свой съотборник, Джейми Варди овладя и проби отлично отдясно и прати топката успоредно на голлинията в малкия пеналт, където Ахмед Муса от близко разстояние изравни.

През втората част гостите показаха изключително дисциплинирана игра в отбрана не позволиха на своя противник да затрудни сериозно вратаря Каспър Шмайхел.

В друг мач от днес Манчестър Юнайтед отново разочарова верните си привърженици, след като не успя да победи Бърнли като домакин на „Олд Трафорд“. „Червените дяволи“ стигнаха само до 0:0 и допълнително утежниха ситуацията си във Висшата лига.

Повече от 25 минути домакините играха с човек по-малко на терена, след като Андер Ерера бе изгонен за втори жълт картон.

Юнайтед вече изостава на цели осем точки от лидера Манчестър Сити.

Ето и всички резултати от днес във Висшата лига:

Съндърланд – Арсенал 1:4

Манчестър Юн – Бърнли 0:0

Тотнъм – Лестър 1:1

Мидълзбро – Борнемут 2:0

Уотфорд – Хъл Сити 1:0

УБА – Манчестър Сити 0:4

По-късно днес:

Кристъл Палас - Ливърпул