Мениджърът на Юнайтед Алекс Фъргюсън твърди, че „червените дяволи” не трябва да се страхуват за полуфинала с Милан в Шампионската лига. Шесткратният победител в турнира е последното препятствие пред англичаните преди финала в Атина на 23-ти май. Милан и Манчестър се срещнаха на същата фаза на състезанието преди две години, тогава „росонерите” спечелиха и два мача с по 1:0 и се класираха за финала.

Разгромната победа със 7:1 над Рома, която се намира пред Милан в класирането на Серия А, изглежда прави Юнайтед фаворит за продължаване напред. Треньорът Фъргюсън не смята, че те трябва да се тревожат заради сблъсъка преди два сезона:

„Сигурен съм, че ще бъдат фантастични мачове, но едно нещо е сигурно, не трябва да се страхуваме от тях. Имаше един или два момента в последната среща преди две години, когато имаше известна нервност и предпазливост от наша страна. Точно от това не се нуждаем.”

„Ние ще играем с голям отбор, с много опит зад гърба си, но ние също имаме много достойнства. Последния път като играхме с тях ние изпуснахме 6 или 7 шанса. Ние знаем, че това не може да се случи отново” – каза още сър Алекс.