Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън забрави за радостта от достигането на финала в Шампионската лига, като изрази разочарованието си от червения картон на Дарън Флетчър, в следствие на който футболистът няма да може да вземе участие във финала в Рим на 27-ми май.

„Червените дяволи” се разправиха с Арсенал и след 3:1 на „Емирейтс” ще могат да защитават отличието си от миналата година, но шотландският спец заяви: „Изключителна липса на късмет е този червен картон. Но това е, няма какво да се направи по този въпрос.”

На въпрос, дали Флетчър е щял да бъде сред избраниците за финалния сблъсък, Фърги каза: „Видяхте неговото представяне. Дарън е играл в много ключови сблъсъци за нас. Ще ни липсва на терена в Рим.”

Като оценка на цялостното представяне на Юнайтед, Фъргюсън не се изхвърли и сподели, че неговият отбор е получил голям подарък в следствие грешката на Гибс при първия гол. „Мисля, че като увереност на терена бяхме страхотни.”

Сър Алекс коментира и евентуалния съперник на „дяволите” на финала в Шампионската лига: „Барселона разполага с фантастични играчи. Направо лиги ми текоха докато ги гледах срещу Реал Мадрид за победата им с 6:2. Но без централен защитник срещу Челси, мисля, че ще им бъде много трудно.”