Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се притеснява, че отборът на Жозе Моуриньо – Челси – ще реагира като ранено животно в днешния финал за Купата на Англия, а именно – ще се хапе още по-яростно.

Шотландският наставник смята, че загубата на титлата е направила „сините” още по-жадни за реванш срещу неговия тим. Затова опитният специалист предупреди своите „червени дяволи” да внимават много във всяка стъпка на новия „Уембли”.

Фъргюсън призна: „Напълно съм наясно, че един отбор, който е загубил титлата, действа точно като ранено животно, а съм сигурен, че на нашия съперник не му липсва и самочувствие. Просто искам да уверя всички, че няма разлика в желанието и на двата състава да спечелят Купата.”

Мениджърът на Юнайтед знае много добре какво означава този финал дни, след като си отстъпил титлата. Под негово ръководство „червените дяволи” сдадоха титлата на Блекбърн и после загубиха на финала от Евертън през 1995 година. „За два или три дни тогава всичко пропадна. Надявах се, докато се стигне до „Уембли” всичко да е ОК, но не се случи.”

Фъргюсън лично е съблюдавал празненствата за титлата на момчетата му да приключат до миналата неделя, след което започнал подготовка за финала.

Очакванията на мениджъра – труден мач. „Достатъчно съм преживял, за да знам кога е време да приключат празненствата. От неделя насам ние сме отново на педалите и това е важно.”

Въпреки надеждите за един качествен двубой, Фърги заяви: „Не мисля, че за победителя ще има значение как е стигнал до Купата. Но се надявам да стане един добър мач. Мисля, че и двата отбора ще създадат възможности и ще се постараят да играят хубав футбол.”

„Нямаме търпение да изиграем първия финал на новия „Уембли”. С цялото ми уважение към Кардиф и „Милениъм стейдиъм” – „Уембли” си е „Уембли” и Купата на Англия е фантастична.”