Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Диего Форлан се застъпи за звездата на големия съперник Ливърпул – Рахийм Стърлинг в проточилата се сага около новия договор на футболиста. Уругваецът смята, че английският национал, подобно на всеки играч, е в пълното си право да се бори за възнаграждението, което сам оценява като справедливо.

Форлан изложи мнението си в традиционната колонка за ежедневника „Дъ Нешънъл“, който се издава в Абу Даби.

„Отказът на Рахийм Стърлинг да подпише нов договор създава проблеми на феновете на Ливърпул. Разбирам, че когато големи суми се предлагат, това разстройва хората, но играчите се борят за най-добрите сделки, откакто влизат в професионалния футбол. Проблемът е, че парите и страстта не се смесват“, заяви Форлан.

„Страстните фенове, които се подчиняват на адреналина, смятат, че притежават своя клуб, също и играчите. Това не така. Клубът притежава футболиста и то само докато има договор. Играчите трябва да издействат най-добрите сделки, когато могат. Футболът предлага относително кратка кариера.“

„Ако всичко опираше до страстта, то аз не трябваше да напускам Пенярол и Уругвай изобщо. Моят баща беше звезда в клуба и аз лесно можех да тръгна по неговите стъпки. Изборът да заиграя в чужбина беше мой. Нямаше да пропусна редица рождени дни и важни семейни поводи, ако бях останал. Но сбърках ли, като пожелах да играя на най-високо ниво? Да получа най-добрите договори, с които да помогна на семейството си? Светът не дължи прехрана. Аз сам си я заслужих“, допълни Форлан.