Бившият защитник на Ливърпул и веицекапитан на тима от „Анфийлд“ Джейми Карагър разкритикува остро младата звезда на „червените“ Рахийм Стърлинг. Английският национал, който миналата седмица вкара дебютния си гол за „трите лъва“, е център на вниманието в последния месец, след като стана ясно, че е отказал да подпише нов договор със седмична заплата от 100 000 паунда.

Стърлинг дори си позволи да даде обширно интервю пред BBC Sport, което допълнително разбуни духовете около него. Роденият в Ямайка футболист заяви, че ще реши бъдещето си след края на сезона, като не даде надежди, че желанието му е да остане на „Анфийлд“.

Разбира се, това породи много спекулации за бъдещето му, като в последните дни се заговори за интерес към него от Арсенал. В събота Ливърпул гостува именно на „Емиратс“, а часове преди двубоя Стърлинг заяви, че е „поласкан“ от интереса на лондонския клуб.

„Първо, той е изключително наивен да каже такова нещо в навечерието на толкова важен мач. Той е наивен, наивни са и неговите съветници, ако си мисли, че в Арсенал ще му гарантират титулярно място всяка седмица“, коментира Карагър.

„Хората на Стърлинг пропускат да видят, че Ливърпул е най-доброто място за него. Забравете парите за минута. Става дума за футбол и неговото развитие. Той ще започва като титуляр в голяма част от мачовете на „Анфийлд“. Дали ще бъде така и в Арсенал? Не. Стърлинг няма как да играе като централен нападател и да бъде първи избор пред Оливие Жиру и Алексис Санчес. За в центъра на терена изобщо не трябва да говорим, защото той не е като Месут Йозил или Санти Касорла. Това означава, че ще се бори с Дани Уелбек и Тио Уолкът на десния фланг“, каза още Джейми Карагър.