Младата звезда на Ливърпул се дърпа за преподписването на нов договор заради грешни съвети от агента си. Това разкри мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс в интервю за вестник "Мирър". 

Около преподписването на контракта на 20-годишния нападател се разигра истинска сага, като той вече отхвърли две оферти и веднага беше обвинен от анализатори, че извива ръцете на клуба. Впоследствие Стърлинг се обади във водеща медия да даде своята гледна точка за казуса и само предизвика още разногласия. 

"Рахийм е едно 20-годишно хлапе, което няма как да набере телефоните в Би Би Си и да се обади, за да каже гледната си точка за договора. Просто има съветник, който му диктува грешно какво да прави и как да постъпва."

"Мисля, че той има още много години на развитие пред себе си в нашия клуб и трябва да остане тук. През лятото, веднага след края на сезона, ще говорим за подновяването на договора и няма да го продаваме сега", сподели Роджърс. 

Настоящият контракт на Стърлинг е до края на юни 2017 г. След зациклянето на преговорите с мърсисайдци за удължаването му, веднага се заговори, че ще бъде продаден на някой от конкурентите във Висшата лига.