Онлайн петиция срещу арбитъра от Висшата лига събра над 100 хиляди подписа от фенове на Арсенал и може да бъде разгледана от Парламента във Великобритания. До куриоза се стигна заради решенията на арбитъра в лондонското дерби срещу Челси, като искането на „топчиите“ е Дийн повече никога да не свири мач на Арсенал.

Реферът си навлече недоволството след серията от грешки при скандала между Диего Коста, Габриел Паулиста и Лоран Кошчиелни. Тогава Дийн изгони бразилския защитник на Арсенал, който бе провокиран от Коста, докато нападателят на „сините“ не получи червен картон за удара и избутването срещу Кошчиелни. Наложи се той да бъде наказван от Футболната асоциация, която има право да разгледа ситуации, убегнали от официалните лица в срещата.

Загубата с 2:0 още повече вбеси привържениците на Арсенал и Джейми Касар от Уолтъм Аби стартира петиция в интернет, която получи необходимата подкрепа. Стоте хиляди подписа гарантират това, че Парламентът ще обмисли дали дебатира по случая.

Практиката показва, че подписките от такъв ранг обикновено стигат до дневния ред. Официалният уебсайт на Парламента обаче припомня, че дори в такъв случай петициите могат да бъдат подминати, ако се приемат за „безсмислени“, „чиста проба шега“ или се отнасят до „материя, за която Парламентът не носи отговорност“.

Днес Майк Дийн е главен съдия на двубоя между Уест Хем и Норич от 7-ия кръг на Премиър лийг.