Играещият под наем в Челси Радамел Фалкао смята, че неуспешният му престой в Манчестър Юнайтед е причината за сериозния застой в неговата кариера. Колумбийският национал отдаде невъзможността да се върне към предишната си форма на нестабилността, която владее гранда от „Олд Трафорд“.

През сезон 2014/2015 бившият ас на Порто и Атлетико Мадрид игра като преотстъпен от Монако при „червените дяволи“, ала под ръководството на мениджъра Луис ван Гаал вкара едва 4 гола във Висшата лига. Предвид това холандецът реши да не се възползва от опцията за закупуване, а в опит да му докаже, че е сбъркал, Фалкао премина под наем в Челси. Вместо подобрение обаче ситуацията съвсем се влоши за южноамериканеца, който има 9 шампионатни мача и едва 1 гол за „сините“. На всичкото отгоре заради проблеми с контузии той не е играл от октомври насам.

Въпреки това голаджията смята, че случващото му се в момента е резултат от лошите изживявания с екипа на Юнайтед. „В Манчестър беше доста сложно. Всички видяха как се създадоха ситуации, които внесоха нестабилност в клуба. Аз ту играех, ту не играех“, каза Фалкао пред медиите в родината си.

„Понякога записвах по 60 минути, после те станаха 45, а накрая намаляха на 20. Това създава нестабилност и вече не знаеш къде се намираш сред опциите за треньора. Беше ми трудно. Бях свикнал да играя редовно. След операцията на коляното отидох в Юнайтед, защото те стартираха нов процес след 25 години под ръководството на сър Алекс Фъргюсън. Дойдоха много нови играчи, но това не беше шансът, който очаквах“, добави Фалкао.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS