Капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас е бил със счупен крак, още преди началото на четвъртфинала в Шампионската лига срещу Барселона, твърди „Сън”. Според изданието, проблемът не е възникнал при нарушението срещу испанеца, когато Арсенал получи право да изпълни дузпа.

Мениджърът на „топчиите” Арсен Венгер реши да пусне Сеск в игра минути преди мача, след като лекарите също позволиха. Счупването, което бе установено след двубоя, се оказа точно на същото място на същия крак, както това, получено срещу Бирмингам. Тоталното съвпадение предизвика ред спекулации.

„В клуба има сериозни подозрения, че е имало счупване още преди да излезе на терена срещу Барселона,” казва източник от Арсенал. „Контузията е напълно идентична с тази от „Сейнт Андрю`с”. Но това не е доказателство все пак. Никой не знае как точно стоят нещата. Сеск не се чувстваше на 100% в мача, но не знаеше дали има счупване. Другото възможно обяснение е, че срещу Бирмингам е имало удар, а фаулът на Пуйол вече е счупил костта,” добавя информаторът.

Очаква се Арсен Венгер да вдигне на крака целия медицински щаб, за да открие кой е обявил Фабрегас за годен за игра. Мениджърът ще изиска всички ядрено-магнитни резонанси и рентгенови снимки.

Снощи Арсенал обяви, че 22-годишният Сеск няма да играе около шест седмици, заради счупване в дясната фибула. Контузиите в лагера на Арсенал се допълват с Андрей Аршавин, аут за около две-три седмици, както и Уилям Галас, който повече няма да играе този сезон.