Най-възрастният играч в състава на Евертън Силвен Дистен няма да е част повече от отбора. Това разкри мениджърът на "карамелите" Роберто Мартинес, който уточни, че няма да предлага договор на французина. 

Бившият национал на "петлите" навършва 38 години в края на годината и вече не е във формата, която го направи ключов играч на мърсисайдци преди време. Настоящият му контракт изтича в края на юни и след това става свободен агент. 

Дистен донякъде и сам провокира това, защото наскоро се оплака, че не е бил пуснат в Уест Хем през зимата. Той не е играл за Евертън от мача именно с "чуковете" за ФА Къп в началото на януари. 

"Мога да разбера Силвен напълно, защото никой не иска да е в неговото състояние на резерва. Но и той трябва да разбере, че 20-годишно момче влезе и го измести от титулярния състав, а това е нещо нормално във футбола."

"Дистен искаше да напусне още през януари. Бяхме готови да го пуснем, но нещата така и не се получиха. Затова сега гледаме към бъдещето, а за Евертън то ще е без него. Желая му успех занапред в кариерата", сподели Роберто Мартинес.