Ръководството на Евертън няма никакви намерения да прави каквито и да било отстъпки за продажбата на младата си звезда Джон Стоунс. Английският национал е в трансферните планове на Манчестър Сити, като лично мениджърът Хосеп Гуардиола неколкократно каза, че го иска в редиците си. 

Проблемът е, че "гражданите" предлагат "само" 40 млн. паунда за подписа на футболиста. "Карамелите" обаче са твърди и нямат планове да се разделят с него за по-малко от 50 млн. паунда. Точно такава е и закованата сума в договора на футболиста за разтрогването му предварително. 

Затова предстои последна среща между ръководствата на двата клуба, за да се разберат за трансфера. Но по всичко изглежда, че ако "гражданите" не увеличат първоначално предложената си оферта от 40 млн., която вече и беше отклонена от шефовете на мърсисайдци. 

Миналото лято интерес към защитника имаше от Челси, като три оферти на тогавашния мениджър Жозе Моуриньо бяха отхвърлени. Последната от тях беше за 35 млн. паунда, а още тогава Евертън беше заковал цената на играча на 50 млн. Сега отстъпки няма да се правят и на Сити.