Отборът на Челси остана на първо място във Висшата лига, въпреки поражението, което понесе от Тотнъм с 3:5 в 20-я кръг. „Сините“ имат 46 точки в актива си, колкото събра и Манчестър Сити след трудния успех над Съндърланд с 3:2. „Гражданите“ обаче останаха на втората позиция, макар и показателите на двата състава да са абсолютно еднакви.

След 20 мача и Челси, и Сити имат по 14 победи, 4 равенства и 2 загуби. Головата разлика на двата състава е еднаква – 44:19 – имат и еднакъв брой отбелязани попадения, закономерно и точките им са равни – 46.

Правилата на Висшата лига в подобни ситуации гласят, че отборите се подреждат по азбучен ред. Така, имайки се предвид изписването на имената на Челси и Манчестър Сити на английски „сините“ остават на чело. Chelsea – първата буква в името на отбора изписано на английски е трета по ред в английската азбука, а при Manchester City „М“ е 13-а буква.

Освен това, регламентът на Премиършип предвижда какво се случва и ако такава хипотеза се развие в края на сезона и това подреждане има значение за разпределяне на квотите за европейските клубни турнири или за изпадане. В такъв случай съответните два отбора играят плейоф помежду си.