Отборът на Манчестър Сити взе ценен успех в първия ден на Новата 2015-а година. „Гражданите” се наложиха при домакинството си над Съндърланд с 3:2. Срещата от 20-я кръг предложи доста напрегнати моменти, а победата не дойде никак лесно за момчетата на Мануел Пелегрини.

След голове на Яя Туре, Стеван Йоветич и Франк Лампард манчестърци се изравниха по точки на върха в класирането на Висшата лига с Челси. Двата състава имат по 46, но „сините” са с мач по-малко.

Попаденията за Съндърланд бяха дело на Джак Родуел и Адам Джонсън, който бе точен от дузпа. В таблицата Съндърланд е 14-и с 20 пункта.

Двубоят започна сравнително равностойно що се касае до владение на топката, а първото по-опасно положение в мача дойде в 21-ата минута. Давид Силва отправи опасен удар, който обаче не доведе до гол.

Последваха нови силни минути за „гражданите”, които опитаха късмета си чрез Стеван Йоветич, Самир Насри и Хесус Навас, но без резултат.

Малко преди края на първото полувреме дойде и второто по-опасно положение, което отново бе за Сити. Себастиан Ларсон отправи далечен удар, който обаче не доведе до нищо. 

И въпреки че мачът не изобилстваше на опасни положения, в 57-ата минута възпитаниците на Мануел Пелегрини поведоха. Стеван Йоветич  пусна добър пас към Яя Туре,  който с мощен изстрел извън наказателното поле се разписа в горния десен ъгъл на вратата на Съндърланд – 1:0.

В 63-ата минута Давид Силва бе близо до гол, но не сполучи. В 67-ата минута Гаел Клиши пусна пас на дясно в наказателното поле към Стеван Йоветич, който се разписа за 2:0.

Радостта на манчестърци обаче не продължи дълго след като две минути по-късно Джак Родуел намали. След центриране от корнер от дясно на вратата на Манчестър Родуел се извиси и с глава насочи топката в мрежата на Костел Пантилимон за 1:2.

Няколко минути след това на терена стана още по-горещо. Съндърланд изравни след точно реализирана дузпа от Адам Джонсън – 2:2. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за нарушение на Пабло Сабалета срещу навлизащ в наказателното поле противников играч.

В 73-ата минута обаче Франк Лампард отново изведе съотборниците си напред – 3:2 – след пас на Гаел Клиши, който записа две асистенции в мача. Така крайният резултат бе оформен.