Наставникът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон се изказа много ласкаво за феновете на „гражданите”, които бяха дошли да подкрепят любимия си тим на „Олд Трафорд” при победата над градския съперник Юнайтед с 2:1 по-рано днес.

Добрите думи от страна на специалистa са в следствие на изключително доброто поведение на привържениците на тима по време на едноминутното мълчание в памет на загиналите при Мюнхенската трагедия преди 50 години. Преди срещата имаше опасения, че феновете на „небесносините” може да проявят неуважение и да осквернят специалния момент. Но тези опасения се оказа напразни.

„Изключително горд съм от представянето на целия отбор. Те го заслужават, след тази победа насред „Олд Трафорд”. А всички, които са част от Манчестър Сити, трябва да бъдат още по-горди от поведението на привържениците ни. Това, което те направиха, бе фантастично и аз съм изключително горд да бъда треньор на този тим”, каза Ериксон след срещата.

„Никога преди не съм бил част от подобна церемония, беше много приятно, че можахме да отдадем респект на загиналите. Двата тима, двете агитки – гробна тишина. Беше много красив момент. Наистина имаше някакви съмнения, че нещо може да се обърка, но за щастие, това не се случи”, сподели още той.