Футболистът на Олимпик Марсилия Джоуи Бартън бе единственият, който си позволи да защити Луис Суарес.

Уругвайският нападател захапа Бранислав Иванович по време на дербито между Ливърпул и Челси (2:2) на „Анфийлд“.

При равенството на 2:2 с Челси на „Анфийлд“ - което уругваецът подпечати с гол в 7-ата минута на добавеното време - „седмицата“ на мърсисайдци буквално захапа Бранислав Иванович. В средата на второто полувреме Суарес получи топката в наказателното поле на противника и направи неуспешен опит да премине покрай защитника. Иванович обаче се справи, които предизвика остра реакция от страна на южноамериканеца. Той хвана сърбина за ръката и го ухапа в областта на лакътя.

„Суарес е добър футболист. Да, той сбърка и не трябваше да хапе Иванович. Суарес обаче е футболист, който играе на ръба и рискува“, коментира Бартън на страницата си в социалната мрежа „Туитър“.

„Ако не беше такъв, то той нямаше да бъде голям талант. Отборът на Ливърпул ще бъде луд, ако не го подкрепи. Ако не го направят, съм сигурен, че ще има опашка от клубове, която ще се вие пред стадиона“, добави футболистът на Марсилия.

„Всеки един футболен фен желае да има такъв играч като Суарес в любимия си отбор. Не мога защитя ухапването, но защитавам човекът Суарес. Освен това той се извини на Иванович. Най-вероятно Суарес ще бъде наказан. Няма съмнение в това, че ще бъде глобен от клуба. Той обаче е човек“, написа още Джоуи Бартън.