Капитанът на Челси Джон Тери приветства Роналдиньо с „добре дошъл в на „Стамфорд Бридж”. Играчът на „сините” обаче заяви още, че той и съотборниците му не вярват, че бразилецът ще бъде привлечен.

Спекулациите около бъдещето на „караоката” се увеличиха много, след като се разбра, че цената на евентуалния трансфер ще е около 50 милиона паунда.

„Той ще бъде страхотна придобивка за нас, тъй като притежава наистина невероятни качества. Виждал съм го как играе и мога да кажа, че това е един много труден за опазване играч”, започна Тери.

Роналдиньо ще разчупи стила ни на игра, ако дойде. Висшата лига също ще спечели от неговото пристигане. Много е вълнуващо, но като дойдох на тренировка днес, никой нищо не каза. Смятам все пак, че шансът, бразилецът да дойде при нас, е много малък. Не мисля, че от Барселона ще го пуснат”, продължи Джон.

„Искам да вярвам, че ще пасне на тима веднага. Ние имаме много добри играчи напред, които обаче имат своите задължения и в отбранителен план. На няколко пъти Жозе Моуриньо изкарва Филипс или Джо Коул, тъй като не изпълняват указанията му в защита. За да се научи на това, на един играч му трябва поне около месец. Ако не успее, тогава не играе. Всеки трябва да разбере, че всички трябва да се включат в отбраняването, само тогава може да се осъществи добро нападение”, призна капитанът на „сините”.

Роналдиньо може да ни даде нещо, което не много играчи в света могат. Според мен, ако се справи напред, както той може, Жозе ще му даде малко повече свобода, завърши англичанинът.