Лекарският щаб на Евертън зарадва мениджъра Роберто Мартинес с добри новини по време на паузата за националните отбори. Последните двама контузени в състава на "карамелите" ще могат да се завърнат бързо на терена. 

Става въпрос за Гарет Бари и Джеймс Маккарти. Първият пострада повреме на двубоя на мърсисайдци със Съндърланд през уикенда. Първоначалните съмнения бяха, че има фрактура на крака. 

Ако те се бяха оправдали, бившият английски национал щеше да пропусне остатъка от сезона. Оказа се обаче, че има само увреждане на кръстните връзки на глезена, което не налага оперативна намеса. 

"Радвам се да потвърдя, че не става въпрос за счупване, както се бяхме изплашили първоначално. Все пак травмата му трябва да бъде прегледана и да предприемем най-доброто възможно лечение", сподели Мартинес. 

При Маккарти проблемите са свързани с подколянното сухожилие. И при него имаше мрачни прогнози, че може да се наложи операция и дълго отсъствие от терените, но се оказа, че няма нищо толкова сериозно. 

"Джеймс сам усети, че има проблем със сухожилието. За радост, лекарите казаха, че кратка почивка ще му помогне отново да се вдигне бързо на крака и се надявам да разчитам на него съвсем скоро", сподели още Мартинес.