Нюкасъл постигна четвърта поредна победа в Премиършип и вече се намира в подножието на топ 4. „Свраките” спечелиха с 2:0 при визитата си на Уест Бромич Албиън в мач от 11-я кръг на английското първенство.

Първата опасност в срещата бе пред вратата на Нюкасъл. Новият английски национал Саидо Бераино стреля опасно от дистанция, но Тим Крул демонстрира чудесен рефлекс и успя да избие в корнер.

Нюкасъл излезе напред в резултата в 45-та минута, когато Дарил Янмаат центрира по земя в наказателното поле на домакините, след което Айосе Перес много технично с пета изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Бен Фостър.

Нюкасъл удвои своята преднина в 62-та минута след втора асистенция в мача на Янмаат. Холандецът центрира на втора греда в наказателното поле на Уест Бромич, където Фабрисио Колочини бе изпуснат от играчите на съперника и отблизо с глава прати топката в мрежата на Фостър.

Уест Бромич можеше да върне интригата в мача в 79-та минута, когато Андре Уиздъм получи топката в наказателното поле на Нюкасъл, но ударът му премина в страни от левия стълб на вратата на Тим Крул.

Айосе Перес можеше да вкара своя втори гол в срещата в 87-та минута, но ударът му бе спасен от Бен Фостър.

Нюкасъл вече се изкачи на седма позиция и има актив от 16 точки, докато Уест Бромич е на дванадесета позиция с 13 точки.

Съндърланд и Евертън завършиха 1:1.

„Черните котки” поведоха с гол на Себастиан Ларсон в 67-та минута, а Лейтън Бейнс изравни от дузпа в 76-та минута.

Съндърланд вече има 12 точки и е на четиринадесето място, докато Евертън е десети с 14 точки.