Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес се изказа остро срещу рефера на мача със Съндърланд Лий Мейсън. Според испанеца, арбитърът е спестил поне два червени картона на "черните котки" и това в крайна сметка е попречило на тима му да стигне до победата. 

"Карамелите" стигнаха само до 1:1 на "Стейдиъм ъф Лайт", при това след като изоставаха в резултата. Но определено на Жорди Гомес и Конър Уикъм от състава на домакините бяха спестени изгонванията. 

Първият буквално счупи крака на Гарет Бари, но получи за грубата си проява само жълт картон. Вторият пък беше наказан със същото за дузпата, въпреки че според правилата нарушението му срещу Шеймъс Коулмън трябваше да е за червен картон. 

"Мисля, че решението за изгонването и на двамата в тези ситуации е просто нарисувано и според правилата. Особено във втория случай. Тогава Шеймъс направи страхотен пробив и получихме заслужена дузпа."

"Но след като има отсъдена дузпа в тази ситуация, тя трябва да е придружена и от червен картон. Всичко това се случи в ключов момент от мача. Не искам да виждам изгонени футболисти, но когато има червен картон, той трябва да бъде показан."

"Реферът видя ситуацията, даде заслужената дузпа, но точно преди да извади заслуженото наказание явно се поколеба, а не беше право да го стори", сподели ядосаният Мартинес след края на двубоя.