Една от звездите на Световното първенство Анхел ди Мария се очаква днес да стане най-скъпият играч в историята на английския футбол. След медицинските тестове той ще подпише договор с Манчестър Юнайтед, а бившият му клуб Реал Мадрид ще получи над 60 млн. паунда. 

Медиите на Острова веднага изровиха интересни факти от миналото на аржентинеца. Като например, че от първия си трансфер досега е вдигнал цената си милиони пъти. За това признава самият той. 

Когато е бил малък, е носил екипа на тима от родния си град Торито. Скаути на Росарио обаче веднага са го забелязали и са го поискали в школата си. Шефовете на Торито обаче не го пуснали безплатно. 

За него било платено с... футболни топки. Цената на Ди Мария тогава била 35 кожени кълба, пише "Индипендънт". Сега е в милиони пъти повече. Но интересните неща не спират до тук. Като младежки национал е бил предложен на Левски, ЦСКА и Литекс, но по една или друга причина не се е озовал в България. 

Самият аржентинец признава и за сериозен инцидент, който е можел да коства живота му още на една годинка. Тогава той излязъл с бебешка проходилка в двора на дома на родителите си и паднал в кладенец. 

Майка му обаче чула плисъка от водата и се втурнала да го спаси и за радост успяла. "Ако не беше тази бърза реакция на майка ми, сега нямаше да мога да ви разказвам тази история", шегува се сега Ди Мария.