Сезон 2018/2019 във Висшата лига е вече в историята, а както щастливите мигове имаше и разочарования. Ето и топ 10 на разочарованията във Висшата лига. В списъка има по двама играчи на Фулъм, Бърнли и Уест Хем, както и по един от Манчестър Юнайтед, Брайтън, Ливърпул и Арсенал.

10. Наби Кейта (Ливърпул) - "Мърсисайдци" закупиха Наби Кейта през лятото на 2017 година, но се присъедини към отбора през юни 2018. Не съумя да се докаже в тима на Клоп и изигра само 25 мача, изигравайки 1401 минути, реализира 2 гола и се отчете с 1 асистенция. "Нямам никакви съмнения в Кейта, той е отличен играч, който все още не е показал своя максимум", коментира наставникът на "червените".

9. Фред (Манчестър Юнайтед) - Единственият трансфер на "червените дяволи" през летния трансферен прозорец през 2018 година, но бразилецът не съумя да впечатли с представянето си. След няколко мача като титуляр под ръководството на Жозе Моуриньо, той загуби мястото си, а след това при Солскяер не получаваше толкова много игрово време. Фред изигра 17 мача с 1049 минути, което е точно 11 мача. Той има 1 гол и 1 асистенция и двете срещу "вълците".

8. Алиреза Джаханбахш (Брайтън) - 25 милиона евро, рекордно попълнение в историята на Брайтън, голмайстор на Ередивизи през сезон 2017/2018 (21 гола в 33 мача), както и трети асистент в шампионата с 12 голови подавания. "Чайките" очакваха от иранеца футболист, който да промени отбора, а след това да бъде продаден на по-голям отбор. Но трансферът му се оказа пълен провал, няма нито един гол и нито една асистенция в 19 мача, има 1029 минути на терена.

7. Жан-Микаел Сери (Фулъм) - Сери се присъедини към Фулъм от Ница с големи надежди и очаквания, интерес към него имаше и от грандовете на английския футбол като Манчестър Сити, Челси и Арсенал? Сери обаче разочарова.

6. Алфи Моусън (Фулъм) - Привличането му във Фулъм беше с надеждата да бъде усилена защитата на тима, след като тимът спечели промоция от Чемпиъншип в Премиършип. На книга този преход изглеждаше логичен и правилен, но само на книга. През сезон 2017/2018 той изглеждаше повече от убедително, играейки за Суонси, независимо от това, че "лебедите" изпаднаха. Беше закупен за сумата от 15 милиона паунда, но той така и не успя да се наложи. 15 мача през сезона, а Фулъм допусна 81 гола.

Джо Харт

източник: Gulliver/Getty Images

5. Джо Харт (Бърнли) - Очакванията бяха, че 32-годишният вратар ще успее да се наложи и да придаде необходимата увереност на тима и отбраната, но това не се получи. Харт се провали в Бърнли и загуби титулярното място с Том Хийтън. Вероятно ако не беше и травмата на Ник Поуп, бившият играч на Манчестър Сити дори щеше да бъде 3-ти избор на Шон Дайш.

Бен Гибсън

източник: Gulliver/Getty Images

4. Бен Гибсън (Бърнли) - Когато играеше за Мидълзбро беше на висота, интерес към 26-годишният играч имаше от тимове като Челси, Манчестър Юнайтед и Арсенал. Беше закупен за сумата от 15 милиона паунда, но така и не заигра. Пропусна част от мачовете заради травма и изигра 1 мач от общо 38 във Висшата лига като загуби титулярното си място в конкуренцията на Тарковски и Бен Мий, който си заби 4 автогола.

Джак Уилшър

източник: Gulliver/GettyImages

3. Джак Уилшър (Уест Хем) - След като Уилшър и Арсенал не се разбраха за нов договор, той премина в Уест Хем. Всички знаеха за склонността на играча към контузии, но и огромния талант на играча. "Чуковете" решиха да рискуват с привличането му, а Мануел Пелегрини го сравни с Андреа Пирло. Той получаваше заплата от 100 000 паунда на седмица, но прекара почти целия сезон на пейката - записа 8 мача и 1 асистенция, което за неговото ниво е разочароващо.

2. Лукас Перес (Уест Хем) - Доста непонятен трансфер на Уест Хем. Подписа договор за 3 години. Изигра 15 мача във Висшата лига и реализира 3 гола, но Пелегрини не залагаше на него.

1. Денис Суарес (Арсенал) - Дошлият от Барселона играч изигра само 4 мача и общо 95 минути, след което заради травма излетя до края на сезона. За всяка минута на терена Суарес получи от Арсенал почти по 33 000 евро.