Сезонът в Испания завърши с титла за Барселона, но футболът в Ла Лига предложи куп емоции, както положителни така и негативни. Ето и 10-те най-лоши трансфера в Ла Лига през изминалия сезон.

На 10-ото място се нарежда Алеиш Видал от Севиля - Футболният свят разбра за Алеиш Видал през 2014 година, когато той се присъедини към тима от Алмерия. След преминаването си в Барселона той така и не намери място в тима и след три сезона той се върна в Севиля. 29-годишният играч разочарова и записа едва 11 мача и записа 527 минути игра.

Девети е Малком от Барселона - Каталунците убедиха Бордо, за да го привлекат. В конкуренцията на Филипе Коутиньо, играчът не получи достатъчно шансове от треньора Валверде. С оглед на това защо беше закупен 22-годишният играч? Записа 15 мача с 1 гол за тима.

Малком

източник: Gulliver/Getty Images

Седмо и осмо място заемат Ибрахим Амаду и Нянон и двамата в Севиля - Принципно Севиля се слави с умението си да намира таланти във Франция, но с тези двама играчи клубът не случи. За Амаду бяха платени 15 милиона евро на Лил, а той трябваше да замени Стивън Нзонзи. Не му се получи - 7 мача като титуляр и 10 като смяна. След отличен сезон в Рен Нянон не впечатли в тима от Севиля. Записа едва 7 мача. 

Ибрахим Амаду

източник: Gulliver/GettyImages

Шести се нарежда Никола Калинич от Атлетико Мадрид - След като взе фланелката на Фернандо Торес се очакваше той да защити авторитета си и да реализира попадения, както и да играе отлично. Калинич имаше достатъчно възможности да се докаже в клуба, когато Коста беше контузен, както и когато беше наказан. Едва 638 минути игра през сезона и два гола е крайно слабо постижение.

Никола Калинич

източник: Gulliver/GettyImages

Мариано Диас от Реал Мадрид заема 5-ото място. "Белия балет" не повярва на играча и го продаде на Лион. Във Франция той се развихри и наниза 21 гола за сезона и 6 асистенции. Той получи втори шанс в Реал като за него бяха платени и внушителните 33 милиона евро. Мариано не изигра и 500 минути през сезона като вкара само 3 гола.

Куинси Промес

източник: БГНЕС

Мариано Диас

източник: Gulliver/GettyImages

Четвъртата позиция е за Куинси Промес от Севиля - Не му се получи в първия сезон, 2 гола, 4 асистенции и игра на 8 различни позиции, не е това, което се очакваше.

Кевин-Принс Боатенг

източник: Gulliver/GettyImages

Третата позиция е за Кевин-Принс Боатенг от Барселона - Безполезен с една дума, изигра 3 мача, попече се на слънцето в Барса, взе златен медал и вероятно ще си тръгне от клуба това лято.

Желсон Мартинш

източник: Gulliver/GettyImages

Втори е Желсон Мартинш от Атлетико Мадрид - "Дюшекчиите" взеха един от най-добрите португалски играчи и очакванията към него бяха много големи, но и провалът беше голям. 

Челната позиция е за Тома Лемар също от Атлетико Мадрид - Платените за него 70 милиона евро сякаш бяха хвърлени в коша за боклук, след като от изиграните 31 мача реализира 2 гола и 3 асистенции и не успя за защити доверието от страна на Диего Симеоне към себе си. Очакванията са той да се развихри през новия сезон и да защити парите платени за него.