Бившият бранител на Челси Марсел Десаи заяви, че „сините” трябва да спечелят Шампионската лига този сезон, като допълни, че Андрий Шевченко ще има ключова роля за евентуалния успех.

Шева е много класен играч. Няма нужда да се доказва пред никого. В момента не се намира във върхова форма. Ако изчакаме обаче, ще видим, че ще окаже голяма помощ на Челси в Шампионската лига”, каза френската легенда.

„Украинецът има опит в този турнир и обича да бъде център на внимание, да знае, че всички гледат в него. Когато заиграе в Шампионската лига, той ще се превърне в основна фигура за отбора си на терена и това ще го мотивира допълнително. Андрий дойде на „Стамфорд Бридж” с ясната цел, че трябва да печели трофеи. Миналата година бе добра, макар че спечелиха два турнира само у дома и това не му бе достатъчно – той има жажда за още победи и отличия”, сочи още Десаи.

„Много е трудно да напуснеш Милан, тъй като този клуб се превръща в твое семейство. Когато се разделиш с него, ти трябва малко повече време, за да свикнеш психически с промяната. Затова и Шева имаше проблеми с адаптацията в Челси. Дори и да си сред най-добрите състезатели в света, можеш да загубиш форма заради състоянието, в което се намираш. В момента, в който си възвърне увереността, ще видите разликата. Ще се превърне в съвсем различен футболист”, продължи Марсел.

„В момента, нагласата по света за тима от „Стамфорд Бридж” е все едно, че вече е печелил Шампионската лига, но не това е случая. Този клуб не е покорявал тази надпревара нито веднъж досега и вече всички привърженици на отбора очакват това да се случи – тази година „сините” са длъжни да го направят. В последните две години те стигат до полуфинал, но това не е достатъчно. Очакваме повече от тях, имайки предвид качествата, които притежават състезателите. Все още е рано да се предсказва, какво ще успеят да постигнат, тъй като отбора не разкрива най-доброто си лице, с което да стигнат докрай. Ще трябва да почакаме и да видим”, завърши французинът.