Манчестър Сити води тайни преговори за подписа на бразилската перла на ЦСКА Москва Даниел Карвальо. Именно това е причината до момента къдрокосият плеймейкър да отлага подписването на нов, дългосрочен контракт с руските „армейци”.

По информация на медиите в северната държава, Ман Сити използва бащата на Дани Карвальо – Албио – като посредник.

„Старши треньорът на Сити Свен-Йоран Ериксон е гледал много мачове с участието на Карвальо,” съобщава източник. „Мениджърът първо е чул за качествата на Даниел от Елано, който играе в Сити. Освен това Ериксон е привлечен от факта, че може да си осигури услугите на 24-годишния играч напълно безплатно, тъй като договорът му с ЦСКА изтича в края на сезона.”

Албио Карвальо също така настоява неговият син най-после да се реши и да премине в английски клуб. Той уговаря Даниел на тази стъпка още от началото на годината.

Възрастният Карвальо разкри: „Дани наистина има предложение от клуб от английската Висша лига. Но да говорим за трансфер е още рано. На ЦСКА му предстои още един мач с Фенербахче в Шампионската лига. След това ще водим преговори с „армейците”. В края на декември ще обявим къде ще продължи кариерата си Даниел,” заяви Албио.

Слуховете твърдят, че цялото семейство уговаря Даниел да напусне ЦСКА. Майка му и приятелката му вече не искат да живеят в Москва. При това положение, надали бразилският национал ще приеме нов договор от ЦСКА Москва. Въпреки това Дани Карвальо със сигурност ще обмисли сериозно оставането си в клуба, тъй като вече е свикнал с живота в Русия и в ЦСКА му харесва много, както често споменава. Финансовата полза също е очевидна – ЦСКА предлага на Карвальо заплата от 3 милиона и половина долара на година.