Легендата на Ливърпул Кени Далглиш публично и доста остро заяви своето несъгласие с наказанието на Луис Суарес, което му беше наложено от Футболната асоциация.

Уругвайският национал ще пропусне следващите 10 мача на своя тим, след като си позволи да ухапе Бранислав Иванович в дербито срещу Челси (2:2). Въпреки доста острата негативна реакция срещу постъпката му след мача, в дните след него доста от футболните капацитети в Англия сметнаха, че санкцията е твърде голяма, а мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю в прав текст изиска от дисциплинарната комисия към ФА да обясни процедурата за взимане на такива решения.

„Нека само започнем оттам, че ФА каза още преди да сформира така наречената „независима“ комисия, че Суарес заслужава повече от нормалното наказание за 3 мача“, сподели шотландецът. „Е, като заявиха това, те на практика предрешиха разследването на комисията преди то изобщо да започне. Уж назначиха хора, които да вземат решението, но в крайна сметка им наредиха да му дадат повече от три мача.“

„Тези хора вече знаеха, че трябва да накажат по-сериозно играча просто за да оправдаят своето съществуване. Колко „независима“ изглежда тази тричленна комисия? Искам от ФА да спре с игричките. Комисията не беше независима и беше жестоко подведена. Щом ФА избира членовете й, как точно тя е „независима“? Между другото, на тях плаща ли им се? И ако да, дали парите идват от ФА? Или просто го правят без пари? Бих желал да науча отговорите на тези въпроси. Истината е, че цялата организация на дисциплинарната комисия е несправедлива по своята същност. Те се крият зад обяснения, че реферът бил или не бил видял, бил наказал или не. ФА от доста време се нуждае от реформи, при това не една. Тази необходимост става все по-голяма с времето. Комисиите трябва да бъдат независими не сам по име“, завърши Далглиш.