Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре призна, че все още няма яснота дали ще остане в клуба и през следващия сезон.

Котдивоарският ветеран се оказа в много тежка ситуация след идването на Хосеп Гуардиола за мениджър, като в началото на сезона бе твърда резерва. С упорита работа звездата отново си проби път до стартовите 11 на испанеца, който го наказваше заради злостните коментари на неговия агент.

Агентът на Яя Туре проваля кариерата му в Сити

Договорът на 33-годишният опорен халф изтича в края на настоящата кампания, като още никой не го е търсил за преговори. Самият Туре изглежда склонен да изчака какво ще решат директорите на Сити.

„Не знам нищо за следващия сезон. Гледам да не мисля за това. Просто се наслаждавам да бъда до съотборниците си“, каза бившият ас на Барселона.

Туре се извини на Пеп

„Тук има хлапета като Лерой Сане и Рахийм Стърлинг, които понякога ми подават топката с думите: „Я, чичо е на телефона“. Ако направите справка за моята кариера, ще видите, че издържам по една, две, три години максимум в даден клуб. Това е много време във футбола.“

„Когато феновете ми дават, аз искам да отвърна със същото. Затова ще се старая до последната си минута като играч на Сити. Ако приключа и когато приключа, всичко ще свърши.“

„Това е решение на борда, всичко зависи от тях. Сега се опитвам да играя позитивно и да печеля трофеи“, добави Туре.