Доскорошният капитан на Манчестър Сити Яя Туре ще бъде дълбоко замразен на пейката и причината за това е поведението и думите на агента му Дмитрий Селюк. Украинският импресарио обиди мениджъра Хосеп Гуардиола, който реши да извади котдивоареца от състава за Шампионската лига. И последва мощна атака от Селюк. 

Той обяви, че "Гуардиола трябва да покаже, че има топки и да се извини в лицето на Яя Туре за това, че го е извадил от състава за Шампионската лига, ако клубът все пак не успее да спечели трофея". Тези негови думи не бяха посрещнати добре от мениджъра и той сподели каква ще е съдбата на полузащитника заради тези непремерени думи на агента му. 

"За мен беше много тежко да реша да оставя Яя извън състава. Знам, че той е добро момче, добър футболист. Просто трябваше да реша, защото списъкът за Европа го изисква. Но от момента, в който неговият агент каза тези неща, той е извън състава. Няма да го върна повече! Или поне няма да го върна, докато въпросният господин Селюк не дойде и поднесе извиненията си публично."

"Нека организира пресконференция, нека използва приятелите си от медиите и да каже, че се извинява първо на клуба, после на съотборниците на Яя и чак след това на мен. Ако това се случи, Туре ще се върне в групата и ще има същия шанс да попадне в групата, както и всички останали", заяви Гуардиола.