Челси продължи победния си ход в Премиършип. Момчетата на Жозе Моуриньо победиха с 4:2 Суонзи и след четвъртия кръг имат 12 точки.

Противно на очакванията мачът тръгна трудно за лондончани. Джон Тери си заби автогол в 11-ата минута след удар на Тейлър от състава на "лебедите".
След това главно действащо лице стана Диего Коща. Испанският национал се разписа на три пъти в рамките на 22 минути. Първо в 45-ата минута с глава след изпълнение на корнер изравни преди почивката.

В 56-ата минута Сеск Фабрегас асистира на Коща за 2:1, а 67-ата минута отново той препарира Фабиански за 3-ти път.

В 81-ата минута друго ново попълнение на домакините - Лоик Реми се разписа. Оскар намери Реми в наказателното поле и той не остави шансове на стража на гостите.

Крайният резултат беше фиксиран в 86-ата минута, когато Шелви прониза Куртоа излязал очи в очи с него.

В останалите срещи прави впечатление победата на Саутхемптън над Нюкасъл с 4:0, което прати домакините на 3-ото място в класирането. Евертън записа успех с 2:0 като гост на УБА.

Лестър се справи също далеч от дома над Стоук Сити с 1:0. Тимовете на Кристъл Палас и Бърнли продължават да търсят първата си победа, след като в мача между тях завършиха 0:0.

В друг интригуващ двубой Съндърланд стигна до точката срещу Тотнъм, завършвайки 2:2. Чадли откри за гостите във втората минута, а Адам Джонсън изравни в следващата.

Кристиан Ериксен изведе "шпорите" напред в 48-ата минута, но автогол на Хари Кейн донесе точката на домакините.

По рано през деня Арсенал и Манчестър Сити завършиха 2:2.