В Евертън може и да си мислят, че са отблъснали Челси от апетитите за отмъкване на младата звезда Джон Стоунс, но явно се заблуждават. "Карамелите" отхвърлиха цели четири оферти от шампионите за защитника, последната от които беше на стойност 36 млн. паунда в последните дни от трансферния прозорец. 

Според английските медии, лондончани са отложили офанзивата си само до отварянето на зимния пазар през януари и ще отправят пета оферта. Очаква се тя да е в размер на 40 млн. паунда, ако не и повече. 

Мениджърът на мърсисайдци Роберто Мартинес е категоричен, че иска да запази състава си за по-добро представяне през настоящата кампания. Той не иска да се разделя с никого, а само да надгражда, но ако дойде оферта от 40 млн. паунда и нагоре, ще бъде безсилен и няма да може да задържи един от най-блестящите си млади таланти. 

Причината "карамелите" да искат все повече и повече пари за Стоунс, е клауза в договора му при покупката от Барнзли. Според нея, 15% от сумата на бъдещ трансфер ще отиде в нискоразредния клуб, така че Евертън се стреми да вземе колкото се може повече за себе си при евентуална раздяла с английския национал.