Отборите на Челси и Тотнъм влизат в люта битка за правото да използват временно "Уембли". Лондонските съперници имат планове съответно за реновация на "Стамфорд Бридж" и строеж на нов стадион до "Уайт Харт Лейн", като в този период искат да играят домакинските си мачове на Националния стадион.

Още преди време "шпорите" отправиха молба към Футболната асоциация да ползват "Уембли" през сезон 2017/18, когато е планиран строежа на новия им стадион. Наскоро обаче ръководството на Челси също е пожелало да ползва Националния стадион, и то за период от поне 3 сезона. 

"Сините" готвят генерална реновация на "Стамфорд Бридж", на стойност 500 милиона паунда, а според медиите на Острова тяхната оферта е по-примамлива за ФА.

Ръководството на Тотнъм вече е подготвило резервен вариант и са получили съгласие от Милтън Кийнс Донс да използват техния стадион, който обаче е на повече от 80 километра от северен Лондон. 

Босът на "шпорите" Даниел Леви е призовал Футболната асоциация да намери вариант, който удовлетворява и двата клуба, като е възможно те да си поделят "Уембли" за един сезон. /БГНЕС