Ръководството на Челси поднови преговорите с Никола Анелка за продължение на договора, който може да остави френския национал на „Стамфорд Бридж” до 2013 година.

Разговорите с представителите на футболиста зациклиха миналия месец. Причина бе желанието на Анелка за увеличение на седмичната заплата с 40 хиляди лири, което оформи възнаграждение на за нападателя от 120 хиляди лири на всеки седем дни, информира „Daily Mail”.

Изпълнителният директор Рон Гоурлей на лондончани е получил инструкции да ограничи трансферите извън клуба. Така, двете страни могат да стигнат до компромисна цифра, ако Анелка все пак пожелае да остане в Челси и след лятото на 2012 година, когато изтича настоящият му контракт.

Новините за преговорите с Анелка могат да дойдат като студен душ за Джо Коул. Неговият договор с тима изтича в края на сезона, а разговори с крилото все още не са започнати.

В същото време, Ашли Коул трябва да се завърне в Англия, след като изкара възстановителен период в клинка във Франция, след като счупи глезен.