Челси лесно се наложи с 3:1 като гост Уест Хем в лондонското дерби от четвъртия кръг на Висшата лига и с пълен актив продължава да бъде лидер в класирането.

Сините имат четири победи в първите си четири мача и дръпнаха с четири точки пред традиционния съперник за титлата в последните години - Манчестър Юнайтед, който пропусна да победи Евертън и направи 3:3 като гост и се свлече на трето място на две точки зад Арсенал, който прегази Болтън с 4:1.

Челси си осигури успеха на Ъптън Парк за малко повече от четвърт час игра. Микаел Есиен откри още във втората минута, а в 17-ата резултатът стана 2:0 в полза на тима на Карло Анчелоти след гол на Саломон Калу.

Нови попадения в двубоя не паднаха до 83-ата минута, когато Микаел Есиен се разписа за втори път в мача и направи резултата класически. В 85-ата пък Скот Паркър вкара за Уест Хем и отбеляза първия гол, който Челси допуска от началото на сезона след 385 минути суха мрежа.

В същото време Манчестър Сити изненадващо не успя да спечели домакинския си мач срещу Блекбърн, като завърши при равенство 1:1. Никола Калинич бе точен за Роувърс в 25-ата минута, а Патрик Виейра изравни за гражданите в 56-ата.

Така даващият луди пари за селекция тим на Сити има спечелени само 5 точки в първите си 4 мача в кампанията в Премиршип и изостана на цели 7 точки от лидера Челси след само 4 кръга игра.

В сблъсъка на новаците Блекпул, за който 85 минути игра бившият играч на ЦСКА Елиот Гранден, би с 2:0 като гост Нюкасъл и сензационно се изкачи на четвърто място в класирането със седем точки.

Други резултати от Висшата лига: Уигън - Съндърленд 1:1, Уест Бромич - Тотнъм 1:1, Фулъм - Уулвърхемптън 2:1.