Българският национал Мартин Петров и неговият Болтън записаха тежко поражение от Арсенал с 1:4. В мач от четвъртия кръг на Премиършип „топчиите” се наложиха на собствения си стадион „Емирейтс” с категоричен резултат и продължават добрата си серия от началото на сезона с три успеха и един равен, при това срещу Ливърпул.

От своя страна Мартин Петров не успя да покаже пълния си потенциал от възможности и бе заменен в 66-та минута на двубоя. Попаденията за домакините реализираха Кошчелни (24’), Чамак (58’), Сонг (78’) и Вела (83’). Голът за Болтън вкара Елмандер (44’).

„Артилеристите” започнаха по-убедително мача и поведоха още в 21-та минута. Кошчелни се разписа за 1:0, след като топката му бе поднесена в пеналта от Сеск Фабрегас.

Малко преди да изтече първото полувреме обаче феновете на Арсенал изтръпнаха, след като резултатът бе изравнен. След глупава грешка, Елмандер вкара в незащитената врата на „топчиите”.

През второто полувреме обаче „артилеристите” се реваншираха за пропуските си. В 58-та минута Чамак се разписа за 2:1 след асистенция на Фабрегас.

В 64-та минута гостите влошиха положението си още. Гари Кейхил бе изгонен от терена след като влезе грубо в краката на Маруан Чамак.

До края на мача Арсенал бе тоталният доминант в срещата. В 78-та минута Андрей Аршавин намери добре Сонг, който успя да преодолее вратаря на Болтън за 3:1. Последният гол реализира Карлос Вела в 83-та минута след поредно марково подаване на Сеск Фабрегас.

След поредните спечелени три точки Арсенал заема второто място в подреждането с 13 пункта. Болтън е на 12-а позиция с 6 точки.