Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов вкара третия гол за равенството 3:3 при гостуването на "червените дяволи" на Евертън в среща от четвъртия кръг на Премиършип.

Бербатов се разписа за четвърти път от началото на сезона, като три от неговите попадения са във Висшата лига на Англия.

"Карамелите" обаче успяха първи да поведат в резултата в 39-та минута, когато Едвин Ван дер Сар изби опасен удар на Артета, Гари Невил не успя да се изтегли и Стивън Пиенаар, който не бе в засада, нямаше проблем да прати топката в мрежата на гостите от около метър за 1:0.

"Червените дяволи" обаче отговориха с опаса атака по десния фланг, след която прострелно центриране на Нани попадна на крака на Дарън Флетчър и шотландският национал разстреля перфектния до този момент Тим Хауърд в 43-та минута за 1:1. Манчестър Юнайтед успя да поведе с 1:2 в 47-та минута, когато Неманя Видич засече с глава центриране на Нани от десния фланг.

Димитър Бербатов пък се разписа за 1:3 с красив гол в 66-та минута. Пол Скоулс, който показа невероятна форма от началото на сезона, прати една дълга топка към българския голмайстор, той овладя кълбото и с външен фалц го прати покрай плонжа на Хауърд.

Оттук до края на мача, защитата на Манчестър Юнайтед заспа тотално. Австралийският национал Тим Кейхил успя да намали с глава в продължението на мача, а само секунди по-късно испанският халф на "карамелите" Микаел Артета с удар от наказателното поле донесе точката за своя тим.