Футболната Асоциация на Англия очаква селекционерът Фабио Капело да си подаде оставката, ако „Трите лъва” отпаднат от Световното първенство в ЮАР. Засега от ФА отказват да коментират публично темата, но вътрешни източници твърдят, че наистина из кулоарите се говори само за това. Ако в действителност поискат оставката на Капело, шефовете на английския футбол ще направят остър завой от друго свое решение – да предоговорят контракта на италианеца преди 18 дни.

ФА премахна клаузата от договора на Капело, който е за четири години, според която можеха да се опазят от изплащане на солена компенсация при евентуално уволнение. Затова сега евентуално ще има натиск той сам да си подаде оставката. Ако бъде уволнен, Капело ще трябва да получи около 10 милиона паунда като компенсация. Според клаузата преди новите договорки, тази сума бе в пъти по-малка.

Въпреки вътрешните приказки, публично от ФА застанаха зад Капело. Оттам дори намекнаха, че наставникът не трябва да отнася цялата вина, а някои от по-опитните състезатели също трябва да поемат отговорност за неуспехите.