Полузащитникът на Байерн Мюнхен Чаби Алонсо сподели, че силно заинтригуван за предстоящото дерби между Жозе Моуриньо и Пеп Гуардиола. През уикенда в Англия е сблъсъкът между Сити и Юнайтед, което ще противопостави смятаните за най-добри мениджъри в света, за първи път във Висшата лига.

Алонсо, който е играл под ръководството и на двамата специалисти, съответно в Реал Мадрид и Байерн Мюнен, сподели, че е силно заинтригуван от съперничеството между Моуриньо и Гуардиола.

„Това е много голям мач в Англия. Мисля, че сблъсъкът ще бъде изцяло тактически. И двамата са много методични, искат да анализират абсолютно всичко. Ще видим какво ще стане. Надявам се, че ще имам възможност да гледам мача“, коментира Алонсо.

„Мисля, че вече са показали много неща, що се отнася до характерите си и какви лидери са. Що се отнася до футбола, те имат свои идеи как да подхождат към всеки мач. И двамата искат да вземат най-доброто от всеки един от футболистите си. Това е мотивация за всеки един от играчите“, каза още той.