Защитникът на Манчестър Сити Аймерик Лапорт заяви, че е готов да се бори за титулярното си място през новия сезон.

След напускането на капитана Винсент Компани, мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардиола иска да подсили отбраната си, като според информациите действащият двукратен шампион на Премиършип има интерес към Хари Магуайър от Лестър. В момента „небесносините“ разполагат с трима централни бранители, като ще се опитат да привлекат английския национал, който има 20 мача за „трите лъва“.

Независимо от това, което се случи в последните няколко седмици на трансферния прозорец, испанецът Лапорт е готов да се бори за своето титулярно място.

„Надявам се ситуацията да бъде подобна на миналогодишната. Тук съм, за да играя като титуляр. Ще работя върху това“, започна той.

„Не знам дали клубът ще привлече нов защитник, трябва да попитате Пеп за това. Мисля, че ние тримата – аз, Джон Стоунс и Николас Отаменди искаме непрекъснато да сме титуляри, но не ние решаваме това, а клубът“, добави французинът.

Sky Sports разкри миналата седмица, че за Магуайър ще бъде чест и привилегия, ако последва своите герои Неманя Видич и Рио Фърдинанд, играейки в Манчестър Юнайтед, но Гуардиола не изключи възможността бранителят на „лисиците“ да акостира на „Етихад“.

„Има шанс, но не знам дали ще бъде възможно да подпишем със защитник“, сподели Гуардиола.

„В момента разполагаме с трима добри централни защитници, Фернандинцо може да играе в тази позиция, така че ще видим. Щастливи сме от състава, с който разполагаме. Не знам какво ще се случи в края на трансферния прозорец – аз съм щастлив с това, което имаме като играчи“, добави той.

Сити в момента са на предсезонно турне в Китай, подготвяйки се за новия сезон във Висшата лига. Клубът спечели домашен требъл и достигна до четвъртфиналите на Шампионска лига, но Лапорт осъзнава, че ще бъде трудно да повторят това постижение.

„Ще опитаме, със сигурност. Мисля, че разполагаме със същия състав, но знаем, че има и други отбори, които могат да са ни конкурентни, ще бъде трудно“, завърши бранителят. /БГНЕС