Българският национал Николай Бодуров няма да продължи повече участието в най-стария футболен турнир в света ФА Къп. Неговият Фулъм отпадна в четвъртия кръг на надпреварата от елитния Съндърланд. 

Това стана след домакинска загуба на лондончани с 1:3 от "черните котки". Те стигнаха до този двубой след геройско равенство на "Стейдиъм ъф Лайт", но сега не съумяха да се справят със задачата и да поднесат още една изненада в този турнир. 

Бодуров започна като титуляр за "котиджърс" и остана на терена през целия двубой. Той се отличи с един жълт картон, който получи в 62-та минута, но като цяло се представи на ниво в тази среща. 

А този мач можеше да се развие по съвсем различен начин. Звездата на Фулъм Уго Родайега откри резултата в 28-та минута и хвърли в екстаз публиката на домакините, която вече предвкусваше изненадата. 

Но нещастен автогол на вратаря Маркъс Бетинели в 61-та минута доведе резултата до равенство. А малко след това Бодуров си изкара и жълтия картон. Надеждите поне за продължения за домакините умряха в 75-та минута. 

Тогава точен беше звездата на Съндърланд Рики Алварес за 2:1, а до края остана време Жорди Гомес да се разпише от дузпа в продължението и да оформи крайния резултат. Това позволи на "черните котки" да се класират за петия кръг, където ще срещнат третодивизионния Брадфорд, отстранил Челси в миналия кръг. 

В другото преиграване от тази вечер Престън Норт Енд елиминира приятната изненада от турнира за Купата на Лигата Шефилд Юнайтед. Първият в историята шампион на Англия победи "остриетата" с 3:1 на техния стадион и след равенството в първия мач ги изхвърли от надпреварата. 

Иначе Юнайтед откри резултата в 38-та минута чрез Джеймс Мърфи, но в рамките на 10 минути гостите обърнаха тотално развоя през втората част. Първо Пол Галахър в 63-та минута изравни, а Пол Хънтингтън направи обрата пълен в 69-та. Само четири по-късно отново Галахър се разписа, този път от дузпа, и оформи крайния резултат. 

Така Престън си извоюва правото в следващия кръг на надпреварата да се изправи срещу Манчестър Юнайтед и със сигурност ще понапълни клубната си каса от този знаменит двубой.