Бившият треньор на Левски Славиша Йоканович постигна огромен успех с настоящия си тим Уотфорд. Сърбинът качи "стършелите" във Висшата лига след дълго изгнание и така донесе в клубната каса над 120 млн. паунда. 

Уотфорд изкова така необходимия си успех в този кръг още следобед, когато надделя с 2:0 в гостуването на Брайтън. Така те трябваше да чакат резултатите на Мидълзбро и Норич надвечер, за да разберат дали ще се класират за Премиършип кръг по-рано. 

Математическото класиране за елита не изглеждаше толкова сигурно заради битката на "канарчетата" с Родъръм. Въпреки че те бяха с човек по-малко, водеха с 1:0 до 86-та минута с гол на Гари Хупър. 

Но точно тогава Джордан Баури от състава на Родъръм изравни и павира пътя на Уотфорд към елита. За това помогна и Фулъм, за който не игра Николай Бодуров, който победи Мидълзбро с 4:3. 

Този мач предложи изключително много емоции, като Рос МакКормак се отличи с хеттрик за тях, за да донесе успеха. Последният гол падна в третата минута на продължението и така "стършелите" са в елита.