В Ливърпул са бесни, че трябва да тръгнат днес на дълго пътуване към Мадрид, след като от УЕФА обявиха, че мачовете в Лига Европа ще се играят по програма. Часове след победата над Уест Хем, „червените” разбраха, че ще потеглят към испанската столица за мача си с Атлетико.

„Не знаем точно какво става. Мисля, че ще тръгнем по обед във вторник, но все още никой не ни е казал нищо конкретно на нас, играчите,” заяви след снощната победа над Уест Хем Джейми Карагър. „Най-важното е да си свършим професионално работата.”

Заради изригналия миналата седмица вулкан всички полети бяха отменени, и сега пред Ливърпул предстои ужасно пътуване, с влак, кораб и автобус.

„Нямаме достатъчно време да се подготвим за този важен мач, но се надявам пътуването да мине добре. Имаме и План А, и План Б. Всички работят много здраво, така че се надявам играчите да са свежи,” коментира ситуацията Рафаел Бенитес.

„Дори да се окаже, че трябва да минем по дългия път, всичко е организирано така, че да имаме време за почивка. Единственото, което не ми допада е, че играхме в понеделник, което не е хубаво преди такива двубои. Но си свършихме отлично работата,” добави мениджърът на Ливърпул.