Отборът на Ливърпул победи Уест Хем с класическото 3:0 в последен мач от 35-тия кръг в Премиършип. Мърсисайдци не оставиха съмнение в разликата между класите на двата отбора и съвсем заслужено стигнаха до трите точки. Те обаче едва ли ще помогнат на Ливърпул да успее да стигне до четвъртото място, което дава право на участие в Шампионската лига.

Резултатът бе открит в 19-та минута, когато Стивън Джерард отлично центрира към Йоси Бенаюн, който малко куриозно удари топката с корем, тя се плъзна по тревата, срещна лявата греда и влезе във вратата на Уест Хем за 1:0.

Десет минути по-късно Макси центрира отдясно за Давид Н’Гог, който се справи с опеката на Ъпсън и с прецизен удар удвои преднината на своя отбор.

В 58-та минута отново по много куриозен начин бе оформен и крайният резултат 3:0. След пас на Джерард, Киргиакос се провря между бранителите на „чуковете” и с крак чукна топката, която срещна гредата, но след това удари вратаря Робърт Грийн в крака и влезе в неговата врата за 3:0.

В класирането Ливърпул е шести с 59 точки, а Уест Хем е на 17-о място с 31 точки, на 3 пред Хъл Сити, който е в „опасната” зона.